Dominikánská republika
Kakaové máslo vzniká lisováním plodů kakaovníku, dokud nevznikne krémová hutná hmota. Používá se v potravinářství (k výrobě čokolády) i v kosmetickém průmyslu. Přírodní kosmetika jej často používá jako jednu z hlavních složek různých tělových másel či hutnějších pleťových krémů. Může být i součástí masek na vlasy či balzámů na rty. Kakaové máslo pokožku opravdu hloubkově pěstí a vyživuje, je bohaté na vitamin E. Zpomaluje stárnutí pokožky, navrací ji ztracenou elasticitu a hebkost. Vytváří na ni ochrannou vrstvu, která pleť chrání před vnějšími vlivy – jako je vítr či ostré sluníčko. Zabraňuje ztrátě hydratace. Účinně napomáhá snižovat tvorbu strií, urychluje hojení drobných jizev. Přirozeně podporuje regenerační schopnosti pokožky.
Kakaové máslo je vysoce výživné a pomáhá udržet kůži jemnou a dobře vyživenou.
Kakaové máslo je relativně pevný a křehký máslu podobný rostlinný tuk. Zlepšuje konzistenci emulzí a působí jako ochranná vrstva kůže, která udržuje vlhkost v rovnováze. Z tohoto důvodu je vhodná především pro suchou a citlivou pokožku. Charakteristické aroma kakaa zanechává příjemnou vůni.